NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de maig 12, 2009

EUiA de Sabadell participa a l’acte central de precampanya d’Izquierda Unida a Madrid


L'eurodiputat Willy Meyer, amb Joan Mena i Marisol Martínez

Izquierda Unida Federal va celebrar en clau de precampanya de les Eleccions Europees l’acte central de la iniciativa estatal “1.000 actes contra la Crisi”, que es va iniciar al mes de gener. El cap de cartell d’Izquierda Unida per a les eleccions europees, Willy Meyer, i el Coordinador General d’IU, Cayo Lara, van fer una crida als electors per a què en aquests comicis es doni una resposta clara a la situació que ens han portat els dos grans partits , PSOE i PP.

A l’acte, que es va dur a terme a l’hivernacle d’Arganzuela (Madrid) va assistir una delegació d’Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell, encapçalada per Marisol Martínez i Joan Mena. Segons la coordinadora local de la formació, “és important per a la nostra formació estar al costat dels treballadors i les treballadores que en aquests moments estan patint una situació econòmica complicada. A més, aquestes eleccions europees són fonamentals per que des de l’Europa dels treballadors i les treballadores es reclami un gir en les polítiques econòmiques i socials de la Unió Europea”. “Cal més Europa, però també més esquerra”, va remarcar Marisol Martínez, “i aquest és un compromís d’IU-ICV-EUiA; per aquest motiu el mateix Willy Meyer va participar en un acte a Sabadell per abordar la directiva europea de la immigració (o de la vergonya)”.

En el seu discurs l’actual eurodiputat i candidat d’Izquierda Unida a les properes eleccions europees del 7 de juny, Willy Meyer, va demanar que “els treballadors i les treballadores castiguin amb el seu vot a les forces polítiques que han permès que s’arruïni l’economia”. Meyer va vaticinar que durant la campanya els candidats dels PSOE i del PP “només es referiran als efectes de la crisi; en canvi, nosaltres qüestionarem un sistema que és el responsable de l’actual situació”.

L’acte celebrat a Madrid, va comptar també amb la presència, i es va cedir la tribuna, a representants dels i les treballadores d’empreses en situació complicada com Iveco-Pegaso, Arcelor-Mittal i BP-Solar, totes elles afectades per expedients de regulació d’ocupació.