NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, d’abril 05, 2009

EUiA del Vallès Occidental aposta per la inclusió de clàusules socials en els criteris d’adjudicació de la contractació pública municipal


Els regidors Joan Mena, Marisol Martínez i Celestino Sánchez

Els regidors i regidores d’EUiA del Vallès Occidental han celebrat durant aquest matí la Segona Trobada de càrrecs electes de la organització al Casal Pere Quart de Sabadell. En el decurs de la trobada s’han debatut i treballat mesures concretes que des del món del municipalisme es poden desenvolupar per donar una resposta des de l’esquerra a la situació de conjuntura econòmica actual.

La coordinadora comarcal i regidora a l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, ha expressat la seva preocupació “per què des d’agost del 2008 fins a febrer del 2009 les persones desocupades han augmentat en 16.820 a la nostra comarca. Aquesta situació requereix mesures valentes, innovadores i compromeses”. Martínez afirma que “estem convençuts que des de l’administració es pot col.laborar a pal.liar la situació d’atur i la precarietat laboral, introduint clàusules socials en la contractació pública amb les quals es garanteixi l’assumpció d’una sèrie d’obligacions a complir per part de les empreses que contractin amb l’Ajuntament”. En aquesta línia, la coordinadora ha remarcat que “la nostra voluntat és obrir un procés de diàleg social, sindical i polític per contrastar les opinions de tots els agents actius de la comarca i elaborar una proposta en aquest àmbit”.

EUiA defensarà que les clàusules socials es puguin incloure en els plecs de condicions particulars de tot concurs per a l’adjudicació d’un contracte públic a qualsevol dels ajuntaments on tenim representació. Segons el regidor Joan Mena, responsable comarcal de comunicació, “al Plec s’ha de preveure que prevaleixin les empreses que comptin amb un Pla d’Igualtat o Acords de conciliació de la vida laboral i personal, negociat amb els sindicats, les que tenen un major percentatge de contractació indefinida a les seves plantilles o les que comptin amb un Pla intern de Formació i Qualificació professional”. En aquest sentit, Mena també ha manifestat que ha “s’ha de vetllar per eliminar la cadena de subcontractacions i apostar per empreses que prioritzin el treball i l’ocupació estable”.