NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de març 19, 2009

EUiA aposta per una educació pública, laica, de qualitat i coeducativa



Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell vol manifestar novament la seva aposta valenta i decidida per fomentar una Educació pública, de tots i de totes, referent del sistema educatiu. En aquest sentit, EUiA defensa els següents objectius:
1. Acabar amb la doble xarxa educatiu de centre públics i privats concertats: aquesta dualització significa normalitzar la segregació per raó de classe social, gènere, orígen, etc, amb els recursos de les famílies.
2. Laïcitat dels centres que reben fons públics, com a valor democràtic.
3. Coeducació: educar amb perspectiva de gènere.
4. Respectar el Pacte Nacional per l’Educació (PNE).
5. Acomplir l’acord del Govern d’Entesa.
6. No cedir a la pressió de CiU i del conjunt de la dreta, que té una visió mercantilista i doctrinària de l’educació. Cal superar dèficits arrossegats pels governs de CiU, i aconseguir un alt nivell de benestar.

En aquest sentit, pel que fa a la mobilització sindical del 19 de març, EUiA de Sabadell vol manifestar que entén el descontent dels sectors professionals que a través de les forces sindicals s’està expressant. Aquest malestar és comprensible i s’arrossega des de l’anterior govern de CiU, i que la LEC no reflexa certs aspectes sobre els quals l’actual Departament d’Educació havia creat expectatives, tot i que reconeixem que el Govern d’Entesa ha introduït millores en matèria educativa.

EUiA considera que la LEC és una oportunitat de millora del sistema educatiu de Catalunya, i en aquest sentit es treballa en el marc del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA, perquè el contingut actual del Projecte de LEC millori.EUiA també manifesta que cal assegurar l’escolarització mixta en tots els centres públics i privats concertats, la laïcitat dels centres públics, un accés igualitari a les places escolars de centres públics i privats concertats, gratuïtat de l’escolarització, corresponsabilització de centres públics i privats concertats en l’escolarització d’alumnat immigrant o amb necessitats educatives especials, planificació de l’oferta educativa en mans del Departament d’Educació com a instrument de la política educativa, l’escola pública com a referent del sistema educatiu, i que el servei públic d’educació acabi amb la doble xarxa educativa, part de l’esperit del PNE.