NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de maig 06, 2009

EUiA es preocupa per les condicions laborals en què es troben les treballadores familiars


La direcció d'EUiA amb treballadores familiars



Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) del Vallès Occidental ha iniciat una sèrie de trobades amb els sectors laborals més afectats per la crisi econòmica. Aquests sectors presenten unes condicions laborals preocupants en aquests moments de complicada conjuntura econòmica. En el marc d’aquestes trobades, la coordinadora comarcal d´EUiA del Vallès Occidental, Marisol Martínez, i el també membre de la direcció comarcal, Joan Mena, s´han reunit amb representants sindicals de les empreses del sector dels i les treballadores familiars i auxiliars de la llar.

El sector dels/les treballadores familiars, el qual engloba professionals dels serveis socials encarregats d´assistir en el seu domicili les persones amb necessitats específiques, dóna ocupació a més de 500 persones a la comarca, la majoria d´elles són dones. Segons la coordinadora comarcal, Marisol Martínez, “els serveis socials i l´atenció a la llar són ja avui dia un jaciment, dels més importants, de noves feines, pels quals s´ha d´apostar amb valentia des de totes les administracions locals.” Segons la dirigent d´EUiA, “Aquesta aposta ens beneficia en dues línies: per una banda, perquè crea ocupació i per una altra, perquè cobreix les necessitats de serveis socials dels col•lectius més desafavorits”. No obstant això, Martínez remarca que, “en aquest sector és on es donen més situacions de precarietat i rotativitat i on els treballadors tenen menys garanties d´assolir unes bones condicionals laborals.” Així que, segons la coordinadora d´EUiA del Vallès Occidental “cal una especial atenció a les condicions dels treballadors d´aquest sector”.
Les reunions que EUiA del Vallès Occidental duu a terme amb treballadors pertanyents a sectors fortament afectats per la crisi econòmica, tenen per objecte garantir els drets dels treballadors i les treballadores, també en temps de crisi econòmica. En aquest sentit, i segons el membre del Secretariat d´EUiA del Vallès Occidental, Joan Mena: “Des de la nostra organització, i allà on tenim representació, treballarem per acompanyar a través dels Ajuntaments de la comarca la millora, allà on calgui, de les condicions laborals dels i les treballadores familiars. És obligació de qualsevol govern local garantir unes bones condicions laborals i uns serveis socials òptims a aquests col•lectius”.