NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de desembre 21, 2009

Esquerra Unida i Alternativa demana que els Ajuntaments aprofitin el nou pacte anticrisi del Govern de Catalunya


Mercè Civit, Marisol Martínez i Joan Mena

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha signat avui mateix, juntament amb la patronal catalana i els sindicats, l’anomenat Acord Anticrisi, que ha d’esdevenir una eina fonamental per a comarques que han perdut un important pes industrial com és el cas del Vallès Occidental. Per tal de fer una valoració de l’acord, la diputada del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA, Mercè Civit, ha comparegut en roda de premsa amb els regidors roig i verds a l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez i Joan Mena.

La diputada d’EUiA ha explicat que “el Vallès Occidental és una comarca estratègica per a Catalunya que sempre ha estat un dels motors industrials del país, però que ha perdut pes específic industrial també amb aquesta crisi econòmica. No és, per tant, que EUiA mostra públicament la seva preocupació envers la situació d’algunes de les empreses de la comarca, ja que hem mantingut reunions amb moltes d’aquestes empreses que han tingut problemes. El cas contrari és, per exemple, el de Yamaha que ha decidit portar una de les seves plantes al Vallès Occidental”. Cal recordar que les propostes d’EUiA passen per ajudar econòmicament només aquelles empreses que garanteixin la viabilitat de la factoria, no es deslocalitzin i, per tant, demostrin un clar compromís amb l’ocupació de la nostra comarca”.

En aquest sentit, Civit ha celebrat l’acord, firmat avui mateix, pel Govern català, la patronal i els sindicats que promociona, entre d’altres aspectes, uns plans d’indústria per a les comarques més afectades per la crisi econòmica. “Cal un control del govern per aquelles empreses que rebin una ajuda directa i uns Plans d’Ocupació Local per invertir en indústria de futur i de llarg recorregut, com ara les TIC, l’estalvi i l’eficiència energètica, etc. Un clar exemple són les polítiques liderades per la coalició a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; un govern local de la comarca que ha apostat, a partir del Parc Tecnològic, per aquest tipus d’indústria”.

EUiA del Vallès Occidental, a la roda de premsa, ha fet una crida a tots els Ajuntaments de la comarca per tal que aprofitin aquest Acord Anticrisi per invertir en aquests sectors. A més, la coordinadora comarcal d’EUiA, i també regidora a l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, ha manifestat que “s’ha de fer una aposta clara i valenta per mantenir l’ocupació a la comarca i que hi hagi una voluntat ferma per tal que la patronal treballi al costat dels sindicats en aquesta línia. A més, el compromís d’EUiA és treballar propostes per veure com i de quina manera es poden invertir aquests recursos públics que vindran als Ajuntaments en benefici del foment de l’ocupació i de la re industrialització, amb visió de futur, del Vallès Occidental”.