NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de febrer 22, 2007

Per la pau, cal diàleg. Acte d’EUiA a Sabadell amb Oskar Matutes i Jordi Miralles


Oskar Matute, parlamentari basc d'Ezker-Batua-Berdeak

El proper dimecres dia 21 de gener, a les 19h, a l’Auditori del Casal Pere Quart, Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell organitza l’acte Per la pau, cal diàleg. En aquest acte, que estarà presentat per la coordinadora local d’EUiA, Marisol Martínez, hi participaran el diputat al Parlament Basc pel grup Ezker-Batua-Berdeak, Oskar Matute, i el Coordinador general d’EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles.

Abans de l’acte, el Coordinador General d’EUiA i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miralles, el diputat al Parlament del País Basc per Ezker Batua-Berdeak, Oskar Matutes, i la coordinador comarcal d’EUiA, Marisol Martínez, compareixeran en una roda de premsa a les 18h al mateix Casal Pere Quart per parlar sobre el procés de pau i diàleg a Euskadi.

L’acte de demà dimecres està centrat en la campanya a nivell nacional que està duent a terme EUiA amb el títol La setmana de la pau, on s’intenta dialogar a tot arreu de Catalunya sobre el procés de pau al País Basc. Amb això, es pretén que el govern central doni passes que cerquin el consens de les forces polítiques i dels agents socials per acabar amb la violència, que avancin en mesures polítiques, legislatives i humanitàries que superin posicions penitenciàries i d’excepció política, i que posin fi al Pacte Antiterrorista PSC-PP.

Ara és el moment de recordar que ETA ha intentat fer volar a Barajas, tot i que ho negui, el procés de pau. Però malgrat aquest dur cop no podem permetre que es frustrin els nostres anhels de pau i diàleg. ETA ha fet perdre aquesta oportunitat, però no té prou capacitat per fer-nos perdre l’oportunitat històrica d’acabar amb la violència i resoldre definitivament el conflicte. El compromís amb la pau i el diàleg serà més forta que les bombes i les pistoles.

Finalment, des d’EUiA de Sabadell també entenem que és del tot prioritari i necessari afavorir el diàleg i confrontar amb les posicions del PP i el seu entorn mediàtic i social, que continuen utilitzant miserablement aquesta situació per treure’n rèdits electorals i limitar la democràcia.