NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de març 02, 2007

Performance sobre l'habitatge d' Alternativa Jove i JEV de Sabadell


Nayla Cabellero (JEV) i Carlos Salas (AJ-Joves EUiA).

La plaça del Doctor Robert de Sabadell va ser l'escenari de la performance sobre habitatge que van dur a terme Alternativa Jove - Joves d'EUiA i Joves d'Esquerra Verda de Sabadell. A l'acte, els joves de la coalició van manifestar que:

  • El 10 de febrer de 2004, en roda de premsa, el govern de l'Ajuntament explicava que la ciutat tindria 1.200 nous habitatges de protecció oficial a finals de 2007, els quals estarien distribuïts als barris de: Can Llong, Can Puiggener, La Serra, Can Gambús, Serra Camaró, Can Bordoll, Poblenou i Sant Oleguer. El nombre total d'habitatges construïts reals ha estat 638: 345 de règim general i 293 de règim especial.
  • Del total de 330 habitatges construïts des del 1999 fins el 2007 en règim especial, s'han distribuït de la següent manera: 235 habitatges als barris de Torre-romeu i Can Roqueta, 53 a Can Puiggener i 42 a la Ronda de Santa Maria. Aquest criteri polític emprat pel govern de Sabadell, queda lluny de les recomanacions més avançades en matèria de planificació urbanística, cohesió social, equilibri territorial, foment de la inclusió, etc.
  • Lamentem també la decisió pressa pel Consell d'Administració de VIMUSA al gener de 2006 en el que van canviar el criteri de la Residència, passant de 5 anys obligatoria d'empadronament a la ciutat, als 10 anys ininterromputs durant els últims vint anys.
  • Per últim, ens senbla insuficient, donada la realitat actual, que només es pugui gaudir durant 5 anys dels habitatges de lloguer públic municipal.
L'acte va ser una denúncia contra aquests criteris polítics, insolidaris, excloents i impropis d'un govern progressista. A l'acte van assistir la diputada al Congrés i cap de llista de la coalició ICV-EUiA, Carme Garcia, la coordinadora local d'EUiA, Marisol Martínez, i el president d'ICV a Sabadell, Pere Vallverdú, entre altres representants de la coalició.