NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de maig 08, 2007

Juan Miguel Mena i María González, d'EUiA, acompanyen la cap de llista per denunciar els problemes d'accessibilitat a Sabadell


Juan Miguel Mena, María González, Carme Garcia i Francisco Pino.

La secció local d'Iniciativa Verds-Esquerra Unida (ICV-EUiA) ha comptabilitzat més de 162 punts a tota la ciutat que presenten greus problemes d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. És per això que en el seu programa electoral proposen destinar l'1 per cent de les inversions que fa l'Ajuntament en obres i infraestructures que millorin aquest aspecte de la ciutat.

Els ecosocialistes han posat com a exemple la seu de Salut i Serveis Socials a la plaça del Gas. Segons ha dit la candidata de la formació a les eleccions municipals del 27 de maig, Carme Garcia, "l'equipament no disposa d'ascensor malgrat tenir els seus serveis repartits en tres plantes". En aquest sentit, ha assenyalat que fa més de vuit anys que existeix el projecte de rehabilitar la Casa Grau, "paret per paret amb Salut i Serveis Socials per instal·lar-hi l'ascensor".

Per Garcia es tracta d'una "greu discriminació" a les persones amb dificultats de mobilitat. "En els vuit anys que governa Bustos no ho ha solucionat i la situació de gravetat en l'incompliment de les lleis en temes d'accessibilitat a Sabadell és flagrant". A més, la cap de llista d'ICV-EUiA ha recordat que segons la normativa "al 2011 no hi pot haver cap espai que presenti dificultats per les persones amb problemes de mobilitat". Iniciativa Verds-Esquerra Unida també proposa elaborar una ordenança integral d'accessibilitat en la que es contempli la creació d'òrgans de participació i control, i l'aplicació de sancions.