NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de maig 09, 2007

La coalició presenta les seves propostes per al Sector de Gràcia


Teresa de la Oliva, Juan Miguel Mena i José Ramón Corrales

La coalició ICV-EUiA ha presentat aquesta tarda en roda de premsa les seves propostes electorals del Sector Gràcia de la ciutat. Les propostes han anat vertebrades en dos àmbits importants: la mobilitat i el sector serveis, que presenten les principals problemàtiques dels veïns d’aquesta zona de la ciutat.

Segons Joan Miquel Mena, candidat número 4 a les eleccions municicpals, “Hem d’aconseguir de forma progressiva, que la Gran Via deixi de ser una barrera a la ciutat. A Gràcia, aquesta barrera separa una part del barri de l’altra. En aquest línia, ICV-EUiA proposem el soterrament de la Gran Via des del pont de l’entrada a Sabadell per la zona sud (a l’alçada del C. Joaquim Blume) fins a la Plaça d’Antoni Llonch, el que possiblitaria una major permeabilitat de la trama urbana”. A més, segons Mena, els greus problemes de trànsit que pateix el barri “s’han de solucionar ampliant la capacitat de les entrades a la ciutat, amb sistemes d’informació del trànsit en temps real a les carreteres de Molins de Rei, Terrassa i Barcelona, així com apostant de forma clara, sobretot els caps de setmana i donant servei a la Zona Hermètica, d’un línia de transport urbà nocturn que alliberi els carrers de Gràcia del trànsit rodat”. La coalició també aposta pel cobriment de la via dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, del tram de Gràcia/Can Feu fins a Sant Quirze del Vallès, la qual cosa suposaria una important millora urbanística i s’acabaria amb dues de les barreres més importants del barri: la via del tren i la Rambla Ibèria.

Per la seva part, a la roda de premsa també han assistit dos veïns del barri de Gràcia i membres de la candidatura d’ICV-EUiA a les properes eleccions municipals, Teresa de la Oliva i José Ramón Corrales. Segons Teresa de la Oliva “la falta de tacte del govern Bustos pot malmetre l’associacionisme al barri, per tant cal implicar els veïns i les veïnes del barri en les decisions que es prenguin des de l’Ajuntament. Amb aquesta voluntat vol governar la ciutat ICV-EUiA”. També ha destacat que “els parcs i les zones verdes són necessaris per al barri, com la Plaça de les Corts Catalanes o la millora de la resta de places, especialment la Plaça del Treball”. El també candidat, José Ramón Corrales ha destacat que “Gràcia té una certa dependència amb els altres barris, pel que fa a serveis i comerç. Per tant, ICV-EUiA es compromet a impulsar polítiques de millora de comerç al barri i replantejar el plànol de serveis que requereix Gràcia, com escoles, biblioteca o garantir un òptim funcionament del Gimnàs Municipal. Hem de tenir en compte que el barri ha patit una important transformació de sòl industrial a sòl urbanitzable, això requereix més serveis perquè serem més veïns”.