NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de maig 17, 2007

ICV-EUiA demana transparència, objectivitat i ètica

ICV-EUiA RECLAMA TRANSPARENCIA, OBJECTIVITAT I ÉTICA EN L’ADJUDICACIÓ DE TOTES LES OBRES PÚBLIQUES, I PER AIXÒ EXIGEIX EL CESSAMENT DE MELQUIADES GARRIDO (ONCLE DE L’ALCALDE MANUEL BUSTOS GARRIDO) COM A CONSELLER DE VIMUSA.

La nostra coalició, després d’analitzar i contrastar tot un seguit de documents públics i de rebre diferents informacions , considera que existeixen suficients elements objectius que poden posar en qüestió la necessària transparència i objectivitat en l’adjudicació de totes les obres públiques. Per tal d’evitar qualsevol dubte, exigim a l’Alcalde tota la informació i el cessament immediat del seu oncle com a conseller de VIMUSA.

El Senyor Melquiades Garrido és el President del Gremi de Constructors d’Obres de Sabadell i Comarca i, per aquesta raó, conseller d’Habitatges Municipals de Sabadell (VIMUSA) des de l’1 de juliol de l’any 2000.

Segons informació del Registre Mercantil, els administradors de l’empresa INDUSTRIAL PARK 2005 SL (constituïda el 26/04/2005) son els senyors : Melquiades Garrido, Ramon Palau, Antonio Larrosa, Francesc Font i Ricard Gabalda. El seu objecte social és la compravenda e intermediació de tota classe de finques rústegues i urbanes; la promoció i construcció sobre les mateixes de tota classe d’edificacions; la seva rehabilitació, venda o arrendament no financer.

El Consell D’administració de VIMUSA va adjudicar en la seva sessió de 3 de juny de 2003, amb el vot a favor del Sr. Melquiades Garrido, la construcció d’un bloc d’habitatges ( La Serra – 1) a l’empresa FRANK FONT CONSTRUCCIONS SA (de la que Francesc Font, un dels socis del Sr Melquiades, és l’administrador) per un import de 4’5 milions d’euros. Només quatre mesos més tard és l’empresa ENTERPRISES SISTEM ARCHITEC SL –ESA- la que apareix com l’executora de les obres. Aquesta empresa es va constituir el 16 d’abril de 2003 i té com a administradors als Senyors Ramon Palau, Antonio Larrosa, Francesc Font i Ricardo Gabalda; socis actuals del Sr. Melquiades Garrido (excepte el Sr. Gabalda, que va morir l’any 2006).

A l’empresa ESA també si li ha adjudicat la construcció de la nova delegació de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, amb una inversió màxima per a l’execució de l’edifici de 3,6 milions d’euros. L’ adjudicació l’ha realitzat l’empresa mixta SBD Creixent SA, de la que VIMUSA té el 40 % del capital social i és la que gestiona el projecte fins a la seva construcció.

ESA ha estat també l’adjudicatària de les obres de reforma de l’edifici on està ubicada la seu de la Federació de Municipis de Catalunya, que presideix actualment Manuel Bustos Garrido.

En funció d’aquestes dades, i per tal d’esvair qualsevol dubte sobre la possible manca d’ objectivitat i transparència en l’adjudicació i execució de les obres públiques, sol·licitem a l’actual alcalde i candidat del PSC Sr. Manuel Bustos Garrido, que faci públiques les dades sobre les adjudicacions realitzades per l’Ajuntament, VIMUSA i SBD Creixent SA a les empreses vinculades a les persones que apareixen com a administradors de l’empresa INDUSTRIAL PARK 2005 SL en els darrers vuit anys (especificant els imports d’adjudicació i les liquidacions finals); i reiterem la sol·licitud de cessament immediat del seu oncle com a conseller de VIMUSA.