NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, d’abril 19, 2007

Carlos Sala, d'Alternativa Joves, afirma que les polítiques de joventut també han de garantir la cohesió social


Logo d'Alternativa Jove - Joves d'EUiA

Els joves d'Iniciativa Verds-Esquerra Unida (ICV-EUiA) han presentat aquesta tarda les propostes que aportaran a la coalició en matèria de polítiques de Joventut. Ho han fet a través d'un díptic amb vuit punts bàsics que repartiran a tots els sabadellencs. Tal i com ha explicat la cap de llista dels ecosocialistes, Carme Garcia, aquest és "el primer díptic de precampanya". I ho és de manera "simbòlica" per demostrar que una de les prioritats del programa d'ICV-EUiA són "els joves i la seva educació". El lema del document és 'Tu pots canviar les coses' i continua dient que 'Els i les joves de Sabadell volen una ciutat lliure d'estil i d'estil lliure'. En aquest sentit es demana una ciutat on sigui possible emancipar-se, que tingui una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, sense pobresa i amb igualtat de drets. Tot plegat recollit en vuit propostes que engloben l'habitatge, l'educació, l'ocupació, els hàbits saludables, la cultura, esport i oci, la mobilitat i el medi ambient, la cohesió social i el civisme i per últim l'associacionisme i la participació.

Una dels membres dels Joves d'Iniciativa, Naila Cavallero, ha detallat que en matèria d'habitatge proposen incrementar el parc d'habitatge de lloguer, la creació de borses d'habitatge "per facilitar l'accés" i la regulació de la masoveria urbana per renovar les zones degradades. En educació ha parlat de l'impuls d'organismes de transició entre el món educatiu i el laboral, de la creació d'una sala d'estudi nocturna que estigui "oberta tot l'any" i de garantir una connexió Wi-Fi "a tots els espais i col·lectius públics de la ciutat". Cavallero també ha comentat el punt d'hàbits saludables que recolza les iniciatives parlamentàries per a la "despenalització de les drogues des dels plens municipals" i que impulsa l'educació per una sexualitat "sana i lliure".

Per la seva part, el coordinador d'Alternatives Joves-Joves d'EUiA, Carles Sala, ha recordat la importància de reprendre les estades esportives per a joves que fomenten "la cohesió social", la potenciació dels centres cívics amb espais per a joves que estan "poc explotats" i l'impuls d'espais públics on els joves puguin practicar activitats com l'skate o d'altres esports no federats. En quant a mobilitat ha dit que s'ha de garantir una línia nocturna d'autobusos i una tarifa jove per al transport públic. Pel que fa a les iniciatives de cohesió social i civisme ha destacat la inclusió social i la eradicació de la intolerància i per últim ha donat suport a l'associacionisme juvenil. (Notícies publicada a www.radiosabadell.fm)