NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de maig 22, 2009

EUiA Del Vallès Occidental reclama la readmissió d’un treballador de l’Ajuntament de Castellbisbal acomiadat de forma improcedent



Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental va organitzar ahir a la tarda una concentració a la Plaça de l’Ajuntament de Castellbisbal per reclamar la readmissió d’un treballador de l’Ajuntament d’aquest municipi que va ser acomiadat el maig de l’any passat de forma improcedent.

El treballador, que va ser acomiadat segons l’Ajuntament (governat pel PSC i ERC) per no haver superat el període de proves, va denunciar la situació i el Jutjat número 1 de Terrassa va determinar que l’acomiadament era improcedent i va obligar l’Ajuntament de Castellbisbal a una indemnització. En aquests moments, i transcorregut un any d’aquesta situació, l’Ajuntament d’aquest municipi de la nostra comarca encara no ha pagat al treballador en qüestió ni tan sols els salaris de tramitació. Per tant, la situació del treballador que ja ha esgotat la prestació del subsidi d’atur i la de la seva família que té al càrrec és altament preocupant.

A l’acte de concentració, on també es van recollir signatures de suport al treballador, la coordinadora comarcal d’EUiA, Marisol Martínez, va reclamar “la readmissió d’aquest treballador i l’abonament, per part del govern de Castellbisbal, dels salaris de tramitació”. “No podem permetre des d’una formació d’esquerres com EUiA”, va argumentar Martínez “que l’administració, que en uns moments com aquests ha de ser un exemple a seguir, es comporti com una empresa privada qualsevol i acomiada els treballadors i les treballadores de forma improcedent i a més, no acompleixi amb les seves obligacions”.
En aquest sentit, la coordinadora comarcal de la formació va avançar que EUiA estarà sempre al costat dels treballadors i treballadores que estan patint la situació de crisi econòmica actual i reclamarem, en tots els marcs possibles, la readmissió d’aquest treballador. La coordinadora de la formació va declarar que “és totalment incoherent que Zapatero aprovi uns Fons Estatals en la línia de fomentar l’ocupació i un govern municipal, en mans del mateix PSC, es dediqui a acomiadar de forma improcedent treballadors”. Finalment, Martínez també va agrair “el suport de la majoria de la població de Castellbisbal que van signar per la readmissió del treballador i van mostrar públicament la seva preocupació per tenir un govern anomenat d’esquerres que no defensa amb l’exemple els drets dels i les treballadores”.