NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de desembre 23, 2009

ICV-EUiA demana que la dotació del desert Premi d’humor i sàtira Pere Quart es reinverteixi en el foment d’aquest tipus de literatura



L’edició d’enguany del Premi d’humor i sàtira Pere Quart ha tornat a quedar deserta en considerar el Jurat del premi que cap de les obres presentades té la qualitat necessària per aconseguir la dotació econòmica prevista. Aquest premi, que va ser instaurat a la ciutat l’any 1987, pretén homenatjar la figura d’un dels escriptors catalans més importants de la literatura del segle XX i nascut a la nostra ciutat, Joan Oliver Pere Quart, però també fomentar la literatura d’humor i sàtira, el camp literari que va ser especialitat de l’autor sabadellenc.

La dotació econòmica prevista per aquest premi, que ascendeix a la quantitat de 12.000 euros, ha quedat, per tant, sense la seva destinació prevista. En aquest sentit, el regidor Joan Mena, portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA a la Comissió Informativa de la Presidència, ha demanat “que s’estudiï la fórmula per tal que la dotació prevista per al Premi Pere Quart es destini al foment de la literatura d’humor i sàtira perquè aquest és un compromís històric de la nostra ciutat que s’ha de mantenir”. A tall d’exemple, Mena ha destacat que “es podria estudiar, entre d’altres, la destinació d’una part de la dotació a un concurs escolar o un Programa d’activitats escolars que vagin en la línia de fomentar els futurs lectors de la literatura d’humor i sàtira; només aconseguirem donar-li estabilitat al premi si fomentem el consum d’aquest tipus de literatura que, malauradament, avui dia no passa pels seus millors moments”.

El regidor roig i verd també ha destacat que “Sabadell no pot perdre mai aquesta singularitat històrica i, per tant, s’ha de treballar en la línia de fomentar-la. N’hi ha molts concursos literaris, però pocs de literatura d’humor i sàtira que estiguin a l’alçada del Pere Quart. Per tant, és un valor singular de la nostra ciutat que no només l’hem de mantenir, sinó que hem de fer una aposta estratègica que vagi en la doble línia de fomentar aquest tipus de literatura i de desenvolupar les potencialitats dels autors i autores sabadellencs”.