NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de març 09, 2007

ICV-EUiA denuncia la política de venda de fum en temes d’igualtat del govern municipal de Sabadell


Marisol Martínez intervenint a l'acte.

Des de la coalició ICV-EUiA volem manifestar la nostra satisfacció per la Llei d’Igualtat que s’aprovarà, en previsió, aquest dijous al Congrés dels Diputats. Les aportacions del grup parlamentari d’IU-ICV, i de la diputada i cap de llista per Sabadell, Carme Garcia, han permès assolir aspectes molt importants per a la coalició en l’àmbit d’igualtat home-dona. Es tracten, doncs, de mesures molt positives per al conjunt de la societat que obren un camí d’esperança on les diferents administracions hi tindran un paper important a desenvolupar.

L’escenari que ens ha plantejat l’Ajuntament de la ciutat en els darrers anys és, no obstant, preocupant en el tema d’igualtat. Lamentem que el govern de la ciutat hagi fet, també, política de fum amb el tema de la igualtat entre l’home i la dona.

L’any 2000 es va crear la Regidoria d’Igualtat amb la generació d’expectatives a les que ens té acostumat l’Alcalde de Sabadell. En aquest primer any, la Regidoria va comptar amb un pressupost de 119.140 euros al Capítol II i de 12.020 euros al Capítol IV. Entre l’any 2000 i el 2005, és a dir, durant quatre exercicis pressupostaris consecutius, el pressupost va baixar. Del 2005 al 2006 es produeix un increment de Capítol II, passant de 112.260 euros a 188.549. No obstant, hem de tenir present que aquesta pujada no va ser per voluntat de l’equip de govern, sinó que va venir motivada per la pressió de tota l’oposició que va ser realment qui va aconseguir aquest increment. L’any 2007 només s’ha incrementat l’IPC al pressupost per a la Regidoria d’Igualtat. Així, al Capítol II hi consten 193.692 euros, mentre que al Capítol IV són 34.210 euros. Aquestes xifres signifiquen un 0.2% del pressupost total de l’Ajuntament.

També volem posar de manifest que des d’ICV-EUiA hem intentat esbrinar el pressupost que es dedica des de l’equip de govern a protocol de l’Alcalde, però seria interessant comparar aquesta xifra amb els recursos destinats a la Regidoria d’Igualtat i veure a què dediquem més pressupost.

Finalment, hem de afirmar amb rotunditat que la Llei d’Igualtat que s’aprovarà aquest dijous vinent farà, finalment, possible que no es tornin a produir polítiques tan poc valentes, tan poc decidides i tan poc igualitàries com les que ha dut a terme el govern municipal en els últims anys, malgrat la imatge i la política d’aparador que ha volgut donar l’Ajuntament amb aquesta regidoria, d’altra banda, tan important per aconseguir la igualtat social entre les persones.

10 Comments:

  • At 7:55 p. m., Blogger Unknown said…

    Quina barra! si que se us veu el llautó. I quan governava el Farrés quina política d'igualtat hi havia? si no hi havia ni un 0.2 % de pressupost!
    No sou els hereus de Farrés? doncs com ho expliqueu això? i a Cerdanyola, quin percentatge? ja m'explicareu tanta demagogica. el fum només el veneu vosaltres un dia darrere l'altre.... moltes paraules i poca feina. poques propostes i molt molt fummmm

     
  • At 11:50 p. m., Anonymous Anònim said…

    Hi ha tres maneres de tractar la igualtat: una de transversal (des de cada Àrea, com feia el Farrés), una altra des de la Regidoria d'Igualtat (amb una aposta forta i un % del pressupost adequat) i una tercera sense fer res i només vendre fum (com fa l'equip Bustos).

     
  • At 5:32 p. m., Anonymous Anònim said…

    ¿Ah sí? y qué sabe este anómimo de lo que hace el equipo Bustos! o es que no conocéis lo que se hace desde el Vapor Llonch por la igualdad. Yo asistí a formación para mujeres y ya estoy trabajando. Tengo una amiga autónoma que la están ayudando a crear una empresa. Eso no es humo, es realidad...y lo que nos cuenta vuestra candidata figurante sí que es humo... y poco dirigió ella en el Ayuntamiento siendo regidora de Sant quirze, poco trabajó por la igualdad... y mucho que hizo la regidora Elena Martínez, y María Ramoneda, y Capdevila, que están siempre por nosotras las mujeres que lo necesitamos, mucho más que nos pudo atender el señor Farrés al que tenéis como referencia.

     
  • At 11:06 p. m., Anonymous Anònim said…

    uy, uy, uy... qué tufillo a sociata hace últimamente este foro... voy a tener que dejar de entrar o me acabaré conviertiendo en un forofo endiosado como esta "presunta" que acaba de escribir.

     
  • At 11:08 p. m., Anonymous Anònim said…

    A esta paqui se le ve el plumero... Critica a ICV-EUiA en este foro y luego también tiene críticas contra ENTESA en otro... ¿se os ocurre quién paga a esta tal Paqui? jajaja.. a mí, sí!! Una pista: empieza por BUSH y acaba por TOS.

     
  • At 12:34 p. m., Anonymous Anònim said…

    La esperanza de muchas mujeres que luchan por la igualdad no está precisamente en las instituciones, que lamentablemente se dan con demasiada facilidad a creer que la cuestión femenina es generica y que la cosa es igual en todas las clases sociales, las mujeres tenemos mucho que agradecer a las sufraguistas de los siglos pasados lucharon tanto y tan bién por la igualdad, pero hay una clase social que con un inmenso poder siempre genera una nueva desigualdad, es de esperar que nadie decrete en esta pequeña historia un indice que mande a las mujeres rebolucionarias al rincon. Eso es me importa a mi mas que el vaho el vapor y el humo.

     
  • At 2:38 p. m., Anonymous Anònim said…

    Siempre hay alguien que se queda sin hablar, en una historia de mujeres....el pasado es un cumulo, una sombra...tengo la sensación que las cosas han canviado mucho para unas y muy poco para otras..en fin...

     
  • At 2:49 p. m., Anonymous Anònim said…

    Chao macho...toda una cultura...parece que hay poco que decir..

     
  • At 2:49 p. m., Anonymous Anònim said…

    Chao macho...toda una cultura...parece que hay poco que decir..

     
  • At 1:41 a. m., Anonymous Anònim said…

    Ya era hora que os desprendierais de esos que solo viven a nuestra costa.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home