NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de juny 10, 2009

Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell acorda un manifest contra la OTAN amb entitats pacifistes de la ciutat en l’any del 60è aniversari


Imatge de l'acte

Esquerra Unida i Alternativa va celebrar, al Casal Pere Quart, un acte sota el títol “Ni OTAN ni Guerres”, presentant per la coordinadora local d’EUiA, Marisol Martínez, i on van intervenir l’Historiador i membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra, Enric Prat, i el catedràtic de Filosofia Política i coordinador de la Càtedra Unesco d’Estudis Interculturals de la Universitat Pompeu Fabra, Paco Fernández Buey.

Amb l’acte, que es pretenia parlar sobre el 60 aniversari de la instauració de la OTAN, EUiA de Sabadell va voler mostrar públicament el seu compromís amb la pau i la necessitat de generar xarxa social entorn els valors pacifistes i antiarmamentístics. Per aquest motiu, es va habilitar una Fila Zero des d’on les diferents entitats pacifistes i de cultura de la pau van intervenir donant el seu punt de vista sobre la OTAN. Entre les entitats presents i que van intervenir figuraven la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, la Federació d’Entitats d’immigrants del Vallès Occidental, la Comunitat Afganesa a Catalunya, l’Associació Africana de Sabadell, la Plataforma Aturem la Guerra, Rubí per Palestina, la Lliga pels drets dels pobles, la Coordinadora un altre món és possible i organitzacions polítiques com l’Àrea de la pau d’EUiA, l’Àrea d’immigració d’EUiA i ICV de Sabadell.

Amb aquesta Fila Zero, des d’EUiA de Sabadell vam voler expressar com la necessitat de la pau i, per tant, la dissolució de la OTAN, és un tema de primera necessitat per la societat més compromesa. Des del col.lectiu pacifista, però també des del món sindical i de l’àmbit de la immigració es va expressar, de forma unànime, la necessitat de treballar de forma conjunta i en xarxa experiències de difusió, pedagogia i foment de la cultura de la pau. L’acte va finalitzar amb el compromís de continuar treballar des d’aquest àmbit i de mantenir alguna altra trobada, amb les entitats ciutadanes i les organitzacions de l’esquerra transformadora per abordar, de forma consensuada, un Manifest a favor de la dissolució de la OTAN.