NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de juny 03, 2009

La candidata Núria Lozano es reuneix a Sabadell amb més d’una cinquantena de sindicalistes del Vallès Occidental


Núria Lozano, acompanyada de Marisol Martínez i Xavier Boix

Aquest matí la coalició ICV-EUiA ha organitzat un esmorzat amb la candidata número 2 a les eleccions europees, Núria Lozano, que ha estat acompanyada per més d’una cinquantena de dones i homes membres de comitès d’empresa i per la coordinadora comarcal d’EUiA del Vallès Occidental, Marisol Martínez, i el president d’ICV de la comarca, Xavier Boix. L’acte s’ha dut a terme al pati de la Casa Taulé de Sabadell.

La cap de llista d’EUiA, Núria Lozano, ha destacat que “ICV-EUiA és la veu dels sindicalistes i dels drets dels i les treballadores de Catalunya i, per això, hem de tenir una força important a Europa. En aquestes eleccions europees ens juguem una Europa més social, més feminista, més solidària, més ecologista i més justa”. Lozano, qui també és responsable de l’Àrea del Món del Treball d’EUiA a nivell nacional i forma part de la comissió permanent de la organització, del Consejo Político Federal d’Izquierda Unida i de la Xarxa de Sindicalistes del Partit de l’Esquerra Europea, ha destacat durant l’esmorzar que “les directives que s’instauren des d’Europa afecten molt més del que sembla als catalans i les catalanes”. Com ha exemple, ha citat “la directiva de les 65 hores, a través de la qual Europa hagués fet un pas enrere. Calen avenços com un marc unitari, a nivell europeu, entorn a la negociació col·lectiva, i no retrocessos com les directives implantades per la dreta europea i defensades també pel Partit Socialista Europeu”.

Durant l’esmorzar, Lozano ha parlat amb representants sindicals de les principals empreses amb dificultats del Vallès Occidental, com ara Yamaha, ACC Spain – Unidad Hermética, Ermenegildo Zegna, Delphi, Peguform, . En aquest marc, Lozano ha destacat que “cal que tots i totes ens impliquem en aquesta campanya com a activistes. Cal explicar a la ciutadania que el 70% de les decisions que es prenen als ajuntaments tenen el seu origen a Europa. I, cal, per tant, una força com ICV-EUiA al Parlament Europeu”. Finalment, Núria Lozano ha comparat les properes eleccions europees amb un partit de futbol “on ens cal una victòria de la veus dels i les treballadores per aconseguir una Europa d’esquerres, social, feminista i dels pobles”. I va acabar desitjant “que el dia 7 de juny, ICV-EUiA li marqui un gol, per tota l’esquadra, a la dreta europea”.