NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, de juny 27, 2009

El grup municipal d’ICV-EUiA propossarà al govern que destini els 4 milions de romanet del 2008 al programa “mesures anti-crisi”


Joan Mena i Marisol Martínez, regidors a Sabadell

Analitzades les dades i l’informe presentat pel govern, el grup municipal d'ICV-EUiA de Sabadell constata que el pressupost del 2008 reflexa clarament l’afectació de la crisi, és a dir, una davallada dels ingressos, possiblement degut a una previsió excessivament optimista feta l’any passat per part del govern, i que no ha estat ni molt menys complida degut a la cojuntura econòmica.

No obstant això, cal decidir on i en què es dedicarà el Romanet de tresoreria del 2008, que ascendeix a gairabé 4 milions ( 3.986.062,43 E). Cal recordar que els romanets de tresoreia positius es poden incorporar als següents exercicis per tal de cobrir necessitats no previstes inicialment en el pressupost.

Des del Grup Municipal s'assenyala que el compromís del govern l’any passat va ser, a proposta del nostre grup, destinar una part del romanet del 2007 al fons de mesures anti-crisis. Aquests fons aprovat en el pressupost del 2009 va ser de 2.600.00 euros, raó por la qual ICV-EUiA va donar suport als pressupostos, malgrat la xifra que proposàvem era més elevada.

El grup d’ICV-EUiA considera del tot insuficient el fons aprovat, la crisi i l’atur sobrepassa absolutament les accions que s’han portat a terme per part del govern. Cal resaltar que tant sols s’han pogut generar 100 llocs de treball amb plans d’ocupació, i que els serveis socials d’atenció primària estàn desbordats de demandes i noves encessitats.

Per aquesta raó, ICV-EUiA farà arribar al govern , la proposta de DESTINAR EL ROMANET DE TRESORERIA del 2008 al fons de mesures anti-crisis. És a dir, incrementar el fons amb els 3.986.062,43 Euros de romanent positiu. Per altre part, ICV-EUiA demanarà la concreció i explicació exhaustiva del destí del fons tant d’aquest any com el que proposen incrementar. Segons els regidors i regidores, calen criteris objectius, transparents i publics , “la crisi està afectant a sectors que mai havien tingut necessitats, i no coneixen els circuits de serveis socials, calen garanties que l’informació i l’accés a les ajudes arriben a tota la població, i per aixó, la garantia és la maxima publicitat i sobretot criteris absolutament objectivales i comprovables”.