NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de juny 30, 2009

Marisol Martínez demana "casals d'estiu per a tots els nens i les nenes; també els infants amb multidiscapacitats"


Marisol Martínez, portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA a la Comissió Informativa de Serveis a les Persones.




Avui ha sortit la notícia a la premsa local que informava que aquest any les entitats agrupades a la taula de lleure de Sabadell oferten un total de 2.871 places de casals d’estiu. El grup d’ICV-EUiA manifesta que aquesta oferta és clarament insuficient i no arriba a cobrir les necessitats reals, ja que a Sabadell hi ha més de 20.000 infants amb edats compreses entre els 3 i els 12 anys. “Queda en evidència que Sabadell necessita més casals d’estius”.

Les mateixes entitats que formen part de la taula de lleure han vist com la demanada de places s’ha reduït degut a la crisi. En aquest escenari de crisi econòmica i amb un preu mig de 200 €- sense comptar servei d’acollida i menjador- és fa difícilment assumible per les famílies sol·licitar plaça en un casal d’estiu. ICV-EUiA denuncia aquesta situació i lamenta que des de l’Ajuntament no es doni molt més suport i que no es cobreixin les quotes totals o parcials –en funció de les necessitats dels infants i de les famílies -. Els i les nenes de la ciutat que volen o necessiten casals d’estiu com instrument oci, educació en el lleure i socialització s’ha quedat sense aquesta oportunitat a causa de la crisi i perquè l’Ajuntament no està complint l’acord al que vàrem arribar, en el que des de serveis socials es cobririen aquestes necessitats a partir del Fons de contingència.

En el mateix sentit, Marisol Martínez posa de manifest, tal i com ho ha fet en diverses informatives de Serveis a les Persones, que Sabadell no té places de casals ni durant l’any ni a l’estiu destinades als infants amb multidiscapacitats, com és el cas de els nens amb paràlisi cerebral.