NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de juny 28, 2009

EUiA participa a la manifestació unitària per l´alliberament gai, lesbià, bisexual i transsexual


Capçalera d'EUiA a la Manifestació

EUiA de Sabadell ha participat, la tarda de dissabte a Barcelona, a la manifestació unitària organitzada per la Comissió 28 de juny, dia internacional per l´alliberament gai, lesbià, bisexual i transsexual. Lluint pancarta pròpia, sota el lema `Prou homofòbia, lesbofòbia i transfòbia´, la formació d’esquerres ha estat representada per varis dirigents, entre ells la responsable d´àrees d´EUiA, Irene Aldabert, Ivan Nieto, d´Alternativa Jove-Joves d´EUiA, i el regidor de Sabadell Joan Mena.

A la capçalera de la manifestació –que ha sortit de la Plaça Universitat i ha recorregut la Rambla- hi eren presents Pau Gàlvez, membre de l´Àrea GLBT d´EUiA i del Front d´Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), i la coordinadora d´EUiA de Barcelona i delegada de Salut al consistori de la ciutat, Isabel Ribas.

Mena ha destacat que EUiA ha optat per participar en aquesta “mobilització reivindicativa i festiva, organitzada per la comissió unitària de la qual la nostra àrea GLBT forma part”, enlloc de a la de demà, tot i que pot haver-hi militants que hi assisteixin a títol individual. En aquest sentit, el regidor d’EUiA ha destacat que “la nostra formació sempre estarà al carrer a l’hora de reivindicar drets per a tots els col.lectius. Per tant, un cop més, EUiA és l’altaveu de les reivindicacions socials”. Mena ha assegurat que “és molt important que, aquest any, el Manifest anava en la línia de reclamar una igualtat real per al col.lectiu GLBT des de l’educació a les escoles. El manifest unitari ha emfasitzat l’assetjament escolar que alguns adolescents pateixen a les escoles i els instituts”, “la solució”, ha destacat el regidor, “va més enllà de la llibertat per llei, que ja s’ha fet, ara cal consolidar al carrer aquests drets i això s’ha de fer de manera unitària”.