NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de juny 14, 2009

ICV-EUiA demostra en un multitudinari acte públic a Sabadell que vol ser força de govern


Els regidors de l'actual legislatura (2007-2011), amb regidors del primer mandat de la democràcia (1979-1983).

La coalició ICV-EUiA va celebrar el vespre de divendres, a la Masia Can Rull de Sabadell, un acte amb una doble voluntat: repassar la feina feta els últims anys i analitzar els reptes de futur, a més de commemorar els 30 anys dels ajuntaments democràtics. La portaveu d´ICV-EUiA a l´Ajuntament de Sabadell va destacar que "la nostra coalició és un partit de govern, nosaltres tenim la voluntat de governar". La coalició va fer aquestes declaracions en un auditori ple de gom a gom (més de 300 persones), on s´hi podien veure representants de sindicats, d´associacions de veïns, de comerciants i també d´altres formacions polítiques.

El balanç del grup municipal sabadellenc demostra que ICV-EUiA ha estat una de les formacions més actives del consistori, presentant 35 mocions al ple durant els 22 mesos de mandat. Unes propostes que els regidors i regidores van destacar que s´havien aprovat algunes, però que no sempre es desenvolupen. "L´única manera d´executar les nostres propostes és estar al govern, però no governarem a qualsevol preu. Ja ho hem demostrat. Ara no governem", apuntaven. Durant el discurs, també hi va haver espai per parlar de la manera de fer de l´executiu de Manuel Bustos. "Els discursos i els plantejaments simplistes de l´equip de govern i que dibuixen una ciutat sense problemes, ens alarmen, ens preocupen", van destacar diferents intervencions. La portaveu de la coalició, Carme Garcia, va afirmar que en un moment de complexitats com l´actual, el govern ha de saber gestionar-ho i que això requereix "maduresa". De cara als reptes de futur, la regidora va apuntar que la formació "és una alternativa" i que, per això, en els dos pròxims anys treballaran per ser-ho.

A l´acte, també van participar el vicepresident d´ICV, Jordi Guillot, i el membre de la direcció nacional d´EUiA i d´Izquierda Unida, Joan Josep Nuet, ambdós senadors de la coalició. En aquesta línia, la coordinadora d´Esquerra Unida a Sabadell, Marisol Martínez, va apuntar que el repte de la coalició és ara recuperar l´essència del PSUC. "La força del PSUC va néixer de la voluntat de canvi que hi havia al carrer, ja que la ciutadania tenia necessitats i volia que algú els hi respongués", apuntava Martínez. En aquesta línia, també va destacar que a Sabadell la feina no és consolidar la coalició, perquè, ja ho està, sinó, sobretot, treballar per ampliar-la i recuperar il•lusions.

Més enllà de l´acte polític, la jornada va tenir un caire festiu i d´homenatge. Al finalitzar els parlament els actuals regidors del grup municipal, Carme Garcia, Marisol Martínez, Joan Mena i Pere Vallverdú, van lliurar un obsequi als regidors del PSUC que van formar el primer consistori democràtic a la ciutat. Un record que va estar, òbviament, marcat per la figura de l´ex alcalde Antoni Farrés desaparegut el mes de febrer. Pel senador de la coalició, Jordi Guillot, Sabadell sempre ha estat una ciutat significada en la història dels primers ajuntaments democràtics. "Als primers anys d´ajuntaments democràtics, la gent de Sabadell era un exemple, perquè era el Sabadell del Toni Farrés i del PSUC", apuntava el també senador Joan Josep Nuet.