NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de gener 21, 2010

EUiA de Sabadell celebra a Riudoms unes Jornades de Participació entorn l’abstenció electoral i la desafecció política a nivell local


Els regidors d'EUiA de Sabadell amb Iñaki Vázquez durant la sessió de treball

Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell va celebrar, durant el cap de setmana passat, unes Jornades de treball entorn a l’abstenció electoral i la desafecció política en l’àmbit local de Sabadell. Les Jornades van comptar amb la participació dels dos regidors de la formació a Sabadell, Marisol Martínez i Joan Mena, i el coordinador d’EUiA del Camp de Tarragona i tècnic de participació ciutadana a l’Ajuntament de Reus, Iñaki Vázquez. Amb aquesta iniciativa, EUiA de Sabadell pretén fer un anàlisi sobre l’abstenció electoral que es produeix a Sabadell, així com la desafecció d’una part de la ciutadania cap al compromís polític.

Durant el transcurs de les Jornades de treball, els representants d’EUiA a Sabadell van valorar la necessitat, per part de la ciutadania de Sabadell, d’incidir d’una forma més activa tant en el disseny del programa electoral de les eleccions municipals com en la valoració dels càrrecs electes que els han de representar en el consistori. En aquest sentit, la formació té previst abordar un Pla per atraure els sectors que participen d’una forma menys activa en la vida política de la ciutat amb l’objectiu de ser el referent de les necessitats dels i les treballadores. En aquesta línia, la coalició ICV-EUiA de Sabadell ha presentat el procés participatiu anomenat “El debat de les idees” que pretén acostar-se a tots els sectors territorials i temàtics de la ciutat per tal d’elaborar, conjuntament, el programa electoral de les eleccions municipals del 2011.

La coordinadora de la formació, Marisol Martínez, ha destacat que “cal apostar d’una forma decidida per les polítiques de participació ciutadana: escoltar la veu dels veïns i les veïnes i elaborar, d’una forma conjunta, un programa estratègic de ciutat sota el paraigües ideològic que representa la coalició és la manera de garantir la cobertura de les necessitats de tots els i les sabadellenques”. Aquest procés del “Debat de les idees” serà el primer pas d’un projecte innovador que EUiA de Sabadell té previst endegar després de les eleccions autonòmiques que han de garantir i consolidar un govern d’esquerres a Catalunya que doni resposta a les necessitats dels catalans i les catalanes.