NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de gener 24, 2010

ICV-EUiA de Sabadell presenta una moció per instar al govern central a condonar el deute extern a l’Haití


El regidor Joan Mena amb entitats de cooperació i solidaritat


El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sabadell ha presentat una moció per instar al govern central a condonar el deute extern a l’Haití. La proposta dels roig i verds ha estat aprovada per unanimitat de les forces amb representació al consistori. La moció demanava el compromís de tot el consistori per tal d’instar al govern Zapatero que condoni el deute extern contret amb l’Haití, el compromís de no fer servir instruments com els crèdits FAD en l’ajuda d’emergència cap aquest país i la necessitat de fer donacions lliures d’interessos comercials i econòmics que són els que, de debò, poden ajudar a la recuperació i rehabilitació del país.

En aquesta línia, el regidor i portaveu del Grup Municipal al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, Joan Mena, ha destacat “el compromís de totes i cadascuna de les entitats que conformen el teixit associatiu de la ciutat. No només les entitats de solidaritat i cooperació, que durant el passat Consell Municipal ja van expressar la seva preocupació i voluntat de cooperació envers la situació que es viu a l’Haití, sinó també altres entitats de caire diferent que han liderat la celebració d’un acte solidari el proper dia 31 de gener”. Mena ha valorat que “aquesta iniciativa és un evidència de com la societat, en general, reclama polítiques més actives, més valentes i més decidides en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació cap a les catàstrofes viscudes per determinats països”. “El deute extern no és més que una manera de condicionar el desenvolupament de determinats estats que, com l’Haití, viuen sota la imposició d’un model agrícola industrial i exportador i, a més, sota la invasió d’interessos nacionals que l’han fet més vulnerable”.

En aquest sentit, el Grup Municipal ha destacat que el que la societat espera del govern central són iniciatives concretes que beneficiïn la població de l’Haití en un moment complicat, més enllà de les visites de membres destacats del govern Zapatero. Entre aquestes mesures, la més efectiva i necessària per a aquell país és, sense dubte, la condonació del deute extern.