NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de febrer 05, 2010

La coalició ICV-EUiA presenta el procés participatiu "Sabadell som tots"



Sota el nom “Sabadell som tots. Tu també comptes!” la coalició d’ICV-EUiA hem presentat davant d’una vintena d’entitats de la ciutat el procés participatiu que durem a terme els propers quatre mesos, per l’elaboració del nostre programa polític.

Tal com han explicat les representants de la coalició a l’acte, Marisol Martínez i Carme Garcia, el que pretenem és apropar-nos als diferents sectors que conformen la ciutat per recollir de boca de les entitats, dels veïns i de les veïnes, les necessitats i propostes concretes de cada barri, per tal de tenir una visió més propera i pormenoritzada de la realitat de Sabadell.

Les propostes que sorgeixin es recolliran en quatre blocs, segons l’aspecte de la ciutat que tractin:

* Sabadell la ciutat humana: educació, sanitat, serveis socials…
* Sabadell la ciutat física: equipaments, infrastructures, transport..
* Sabadell la ciutat productiva: ocupació, empresa…
* Sabadell la ciutat participativa: associacions, entitats, consells….

A partir del mes d’abril, un cop acabades les trobades territorials, es realitzaran quatre trobades més per definir les propostes de ciutat a partir de la feina generada en els blocs esmentats anteriorment: humana, física, productiva i participativa; blocs que recullen els trets característics i indispensables de ser coneguts i tractats a qualsevol ciutat.

A l’acte també hem comptat amb la presència del catedràtic de la UAB, Joan Botella, especialista en estudis d’opinió pública, política comparada, comportament electoral i govern local. Botella ha volgut fer èmfasi en la importància i interès del procés ja que l’elaboració de les propostes es farà “d’avall a dalt” i no a l’inrevés: “les propostes les faran els veïns i entitats i els polítics escoltaran i les recolliran, no com es fa habitualment, que són els polítics els que porten les propostes i els veïns els que les venen a escoltar”.

La gent d’ICV–EUiA tenim la ferma voluntat de servir a la ciutat, de millorar-la, de construir-la plegats des del diàleg i el compromís per la defensa de l’interès públic, és a dir, de totes i tots.

Aquests procés participatiu és una aposta més per la proximitat i el coneixement de la realitat de Sabadell, imprescindible per avançar i progressar col·lectivament.