NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de març 21, 2010

EUiA de Sabadell presenta davant de més de 400 persones la seva nova Coordinadora, Marisol Martínez, i la Comissió Política Local


El moment de l'entrega del reconeixement a Joaquín Zamoro

Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell va organitzat, el passat divendres 19 de març, el seu primer gran sopar multitudinari, amb la presència de més de 400 persones. La trobada, que va comptar amb la presència del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, i del coordinador federal d’IU, Cayo Lara, a més d’altres representants de la formació, va servir per ratificar la nova coordinadora local, Marisol Martínez, així com la resta de la Comissió Política Local d’EUiA de Sabadell. El sopar, a més, també va aconseguir reunir l’esquerra social de la ciutat representada per membres dels sindicats, el món veïnal, el món cultural i associatiu, el món de l’educació i de les entitats d’immigrants.

Durant la seva intervenció, la coordinadora local, Marisol Martínez, va agrair “la presència de tanta gent, de tantes entitats i de la direcció nacional i federal”. Martínez, va destacar que “EUiA té el millor projecte de les esquerres, perquè som una formació política molt jove, però també amb molta experiència”. “La voluntat d’EUiA de Sabadell és seguir al costat de les necessitats dels sabadellencs i les sabadellenques, apostar per transformar la societat i garantir a Sabadell un govern d’esquerres de debò; perquè tenim el millor equip, les millors propostes i les coses molt clares”, va sentenciar la coordinadora local.

Al seu torn, el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, va destacar que “A Sabadell va governar el PSUC i algun dia l’alcaldia d’esquerres tornarà al govern”. Lara, a més, va assegurar que “aquesta formació te tots els indicadors cap amunt: a nivell local EUiA està fent una molt bona feina i a nivell estatal les enquestes d’intenció de vot ens situen per sobre de la situació actual”. El coordinador federal va fer un repàs a la situació econòmica a l’estat i va criticar durament la gestió del govern socialista i la demagògia amb la qual actua l’oposició del Partit Popular. Finalment, Lara va recordar que “les propostes d’IU passen per millorar l’ocupació, la garantia de solucionar el problema de l’atur i una política fiscal justa, solidària i progressiva”. Durant la seva intervenció, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, va parlar de “la necessitat de seguir enfortint les polítiques d’esquerres a Sabadell, a Catalunya i a l’estat”. En aquest sentit, Miralles va dir que “per seguir en la línia d’un creixement en inversions en educació i serveis públics cal apostar novament per un govern progressista a les properes eleccions catalanes amb un pes molt més importat d’EUiA i de la coalició ICV-EUiA”. “Hem de fer que Mas no es jubili als 67 anys, com proposa Zapatero, sinó als 55 anys que són els que te ara”, va concloure Miralles.

La part més emotiva del sopar es va reservar per al final amb l’entrega d’un reconeixement especial a qui va ser secretari general de CCOO durant els anys 70, regidor de l’equip de Toni Farrés durant les primeres legislatures democràtiques i responsable d’organització d’EUiA a Sabadell fins el mateix dia de la seva mort, Joaquín Zamoro. El premi, que va recollir la seva vídua, va ser entregat per la coordinador local, el coordinador general d’EUiA i el coordinador federal d’IU, acompanyats pels amics personals de Zamoro, Antonio Díaz (actual secretari general de CCOO), Antoni Trives (també regidor de les primeres legislatures democràtiques) i Juan Ignacio Valdivieso (membre de la direcció local d’EUiA). L’entrega i reconeixement de la tasca d’aquest lluitador per les llibertats individuals, nacionals i col•lectives va aixecar els grans aplaudiments de la nit. Finalment, els membres de la direcció local Joan Mena i Laura Trives van presentar dos Premis l’Alternativa. Un d’ells a les entitats del sector sud, entregat per la diputada d’ICV-EUiA Mercè Civit, pel seu treball en xarxa i per la defensa dels serveis públics en el decurs de la seva petició de la residència pública del sector sud, que va ser recollit per l’històric del sector sud, Antonio González. L’altre premi va anar a parar al blog Sabadell ha de canviar per donar, cada dia, una altra cara de la informació.