NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, de març 13, 2010

Marisol Martínez escollida novament Coordinadora Local d’EUiA a Sabadell



Aquest matí, Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell ha celebrat, al Casal Pere Quart de la ciutat, la seva Assemblea Local de renovació de la direcció política. L’Assemblea, que ha comptat amb la presència del Coordinador General de la formació i diputat al Parlament, Jordi Miralles, ha fet un balanç polític de la situació a Sabadell, s’ha marcat alguns reptes organitzatius fonamentals, ha aprovat el Pla de Treball per a la formació i ha establert estratègies per abordar la defensa de dos drets públics prioritaris per a la seva acció política com són Educació i Sanitat.

El Coordinador General, Jordi Miralles, ha presentat l’Assemblea afirmant que “aquesta crisi hauria de servir perquè s’estableixi un canvi de model, també per a Catalunya. La dreta de CiU i PP té una sortida a la crisi molt diferent de la que proposem nosaltres”. Durant la seva intervenció, el Coordinador General ha assegurat que “la prioritat per a EUiA és la creació d’ocupació de qualitat i el foment de les polítiques d’impostos progressives. Qualsevol crisi que no tingui una sortida transformadora o revolucionària suposa que els qui han creat aquesta crisi busquin noves retallades socials”. “EUiA té les propostes, però hem de fer que puguin avançar per establir aliances amb altres sectors de l’esquerra, amb els sindicats i amb el moviment veïnal. Hem d’evitar que Catalunya giri cap a la dreta; l’objectiu és un govern de les esquerres, amb més pes d’EUiA i de la coalició ICV-EUiA”, ha sentenciat Miralles.

Per la seva banda, Marisol Martínez ha estat escollida, novament i amb el suport unànime dels afiliats i afiliades, Coordinadora Local d’EUiA. Martínez, en el seu discurs de reelecció ha afirmat que “aquesta renovació de la confiança política és un orgull i un honor per a mi”. A més, la novament Coordinadora ha agraït “el treball i l’esforç de tota EUiA” i ha demanat “el recolzament i la feina en equip per seguir treballant en una organització, com EUiA a Sabadell, on aquesta Assemblea ha deixat clar la bona sintonia interna, l’equip sòlid i la cohesió de la formació”.

L’Assemblea Local, que ha escollit també la nova direcció de la formació a Sabadell on hi participaran una vintena de representants, ha establert la defensa de l’Educació pública, laica i de qualitat i la Salut/Sanitat pública i de qualitat com a eixos fonamentals de la seva acció política. En aquesta línia, EUiA ha aprovat un document organitzatiu on es marca una nova forma d’organització que pretén crear més complicitats al territori. A partir d’ara, doncs, EUiA treballarà en la creació d’Àrees temàtiques (com Educació, Sanitat, Dones, etc.) i Àrees Territorials (als sectors Sud, Nord, Districte 7è i Can Rull-Can Llong), els responsables de les quals també tindran presència a la Comissió Política Local. A més, la renovació parcial d’aquesta Comissió Política Local està en la línia de fer prioritari el debat, l’anàlisi i la proposició entorn a com la crisi econòmica està afectant els veïns i les veïnes de Sabadell, així com el conjunt dels treballadors i les treballadores.

Finalment, EUiA de Sabadell ha aprovat un ambiciós Pla de Treball per al proper període on tindrà molta presència la campanya ja iniciada “Crisi? Respostes des de l’esquerra”. En aquesta línia, i a nivell local, la formació d’esquerres iniciarà dues campanyes que, sota el nom genèric “Nosaltres i tu, sumem més”, acostaran als barris de la ciutat i als centres de treball les propostes que la formació ha fet en diferents marcs per garantir una sortida des de l’esquerra a l’actual situació econòmica. Per altra banda, el Pla de Treball d’EUiA de Sabadell es complerta amb campanyes de defensa dels serveis públics i de gestió pública, d’un nou model d’Estat Federal (“A per la III República”) i de la creació de complicitats socials al territori.