NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de febrer 16, 2010

Marisol Martínez insta les entitats bancàries més arrelades a la ciutat a ser entitats exemplificants i eliminar les “clàusules sòl"


El Grup Parlamentari d’Izquierda Unida, del qual forma part EUiA, ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats per demanar que s’eliminin les clàusules dels contractes hipotecaris que impedeixen que els usuaris es beneficiïn de els baixades de l’Euríbor. Es tracta d’una clàusula que, segons diversos estudis d’associacions de consumidors, tenen més de la meitat de les entitats bancàries.

Fruit d’aquesta proposta, la direcció local d’Esquerra Unida i Alternativa ha valorat com a molt positiva aquesta proposició del Grup Parlamentari ja que els nivells actuals en els que es troba l’Euríbor haurien de fer disminuir l’import de la quota que han de pagar cada mes al banc les persones hipotecades. No obstant això, en la majoria dels casos els usuaris no veuen reduït aquest import perquè en la majoria dels casos les persones firmen una hipoteca amb una de les denominades “clàusules sòl”, les quals no permeten a l’usuari beneficiar-se de les baixades de l’Euríbor. Segons la coordinadora local d’EUiA, Marisol Martínez, “el que es planteja a la proposició no de llei és molt important, donada la situació de crisi econòmica, els problemes financers que tenen les famílies i la depreciació dels immobles garantia de les hipoteques, cosa que pot impedir que els ciutadans subroguin la hipoteca en una altra entitat financera, en millors condicions”.

Amb l’objectiu d’evitar que la crisi econòmica la continuïn pagant els treballadors i les treballadores, la coordinadora de la formació d’esquerra ha demanat a les entitats bancàries més arrelades a la societat “que donin un bon exemple social en aquest aspecte i eliminin les clàusules sòl que perjudiquen clarament les economies familiars de molts dels seus clients”. “Aquesta és la millor manera de demostrar que, de debò, tots podem posar de la nostra part per sortir d’aquesta crisi econòmica. No només els més vulnerables social i econòmicament”, ha conclòs Martínez.