NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de març 24, 2010

EUiA participa de la constitució del Grup de Treball d’Educació de l’European Left-GUE, Partit de l’Esquerra Europea



L’European Left-GUE, Partit de l’Esquerra Europea va dur a terme el passat dissabte una jornada de constitució del Grup de Treball (working Group) d’Educació a Brussel.les on van participar membres del PC de Bèlgica, SKP de Finlàndia, Die Linke d’Alemanya, SYNASPISMOS de Grècia, Rifondazione Comunista d’Itàlia, LPS de Suïssa i EUiA de Catalunya. Com a representant d’EUiA va participar el membre del Consell Nacional i de l’Àrea d’Educació i també regidor a l’Ajuntament de Sabadell, Joan Mena.

La jornada de treball va servir per constituir, formalment, el Grup de Treball d’Educació que s’ha d’aprovar en el proper Comitè Executiu de l’European Left. Segons Joan Mena, la trobada “és molt important ja que, a nivell Europeu, cal construir també la necessitat d’una Europa molt més social en la defensa de l’educació pública i de qualitat i en fer pedagogia social per defensar que l’Educació és un dret humà”. Mena ha volgut remarcar que “les tres grans preocupacions que van ser abordades pel Grup de Treball són la privatització que està patint l’escola pública en la majoria de països d’Europa, la flexibilització laboral dels professionals de l’Educació i el procés de Bolonya que afecta, fonamentalment, a la Universitat pública”.

En aquest sentit, el compromís del Grup va ser treballar a fons per elaborar l’eix temàtic de l’Educació en els documents per al proper congrés de l’European Left que tindrà lloc el mes de desembre d’aquest any. A més, la voluntat del recent constituït Grup de Treball és elaborar també propostes que, en col·laboració amb el Grup Parlamentari europeu, puguin transformar la realitat de l’Educació a la Unió Europea i lluitar en contra de qualsevol tipus de privatització d’aquest àmbit en els països de la Unió i en contra de qualsevol tipus de flexibilització en les condicions laborals de les persones que treballen en el món de l’educació des d’una perspectiva més àmplia a la de només els docents.