NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, d’abril 12, 2010

EUiA denuncia a l’Observatori contra l’homofòbia un article que atempta contra el dret d’igualtat i proposa un Pacte contra l'homofòbia



Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell ha enviat còpia d’un article publicat el passat dia 17 de març de 2010 a un mitjà de comunicació local i d’abast comarcal on s’atemptava, directament, contra el dret emparat a la Constitució d’Espanyola de protecció de la igualtat per raons d’orientació sexual. Segons la formació d’esquerres, cal fer una política activa i de denuncia pública sobre tots aquells aspectes que atemptin, d’una forma o d’una altra, contra la igualtat dels ciutadans i les ciutadanes, contra el dret a l’honor, a la intimitat personal i a la pròpia imatge o contra la provocació de discriminació, odi o violència contra grups o persones per la seva orientació sexual.

En aquest sentit, EUiA ha mostrat la seva preocupació en conèixer que un percentatge relativament elevat de casos discriminatoris contra el col·lectiu GLBT analitzats per l’Observatori Contra l’homofòbia del FAGC fan referència al Vallès Occidental. Per exemple, l’Observatori està fent un seguiment de discriminació per l’orientació sexual de casos particulars com els produïts a un cinema de Sant Cugat, un institut a Sabadell, un gimnàs a Terrassa, entre d’altres.

Per aquest motiu, Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental considera que és necessari elaborar, de forma conjunta i compromesa, un Pacte Comarcal contra l’Homofòbia que visualitzi públicament que qualsevol agressió o atemptat contra els drets individuals i col·lectius dels GLBT han de ser eradicats de la societat. L’agressió o discriminació contra el col·lectiu GLBT es dóna en àmbits tan variats com l’educació, el món laboral i en l’àmbit polític i social. Per fer d’aquest Pacte Comarcal una eina útil per lluitar contra l’homofòbia, EUiA del Vallès Occidental demanarà reunions formals amb els sindicats de la comarca, els Serveis Territorials d’Educació, les Federacions d’Associacions de Veïns, les organitzacions polítiques i les entitats que treballen en l’àmbit de la defensa dels drets sexuals de les persones.