NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, d’abril 25, 2010



Una delegació d’EUiA de Sabadell participa a la concentració de la plaça Sant Jaume de Barcelona en recolzament al jutge Garzón i els càrrecs públics a Sabadell signen el Manifest “Un clam de justícia”

Milers de ciutadans i ciutadanes van sortir ahir dissabte als carrers de 25 ciutats de l’estat Espanyol per protestar públicament per la impunitat del franquisme que, una vegada més, ha quedat palesa amb la imputació del jutge Garzón per presumpta prevaricació en la seva investigació sobre els crims del franquisme.

A la concentració ha participat una massiva representació d’Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell encapçalada pel nou responsable d’organització, Fulgencio Cánovas, que també ha comptat amb la presència del coordinador general de la formació i diputat al Parlament, Jordi Miralles, el senador d’EUiA, Joan Josep Nuet, i la diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Civit.

Marisol Martínez i Joan Mena signen el manifest “Un clam de justícia” de suport al jutge Garzón i en defensa dels valors i la democràcia

D’altra banda, els càrrecs públics d’EUiA a l’Ajuntament de Sabadell, els regidors Marisol Martínez i Joan Mena, han signat el Manifest “Un clam de justícia”, elaborat per una plataforma que aplega ciutadans, ciutadanes i diferents entitats, associacions i organitzacions amb l’objectiu comú de la defensa dels valors i de la democràcia. El Manifest compta també amb el suport de nombroses personalitats del món de la política, de la justícia i de la cultura, com ara José Saramago, Juan Goytisolo, Paco Ibáñez, Federico Mayor Zaragoza, Carlos Giménez Villarejo, Ferran Adrià, José María Mena, Lluis Llach, Eduardo Mendoza, Rosa Regàs o Jordi Boixaderas, entre d’altres.

Segons els regidors d’EUiA a Sabadell “és inaudit que la Falange aconsegueixi fer seure a la bancada dels acusats a un jutge de l’Audiència Nacional”. “És hora que la gent demòcrata, la gent que tenim memòria històrica, sortim al carrer per cridar amb rotunditat que investigar els crims del Franquisme no és cap delicte; tot al contrari, és una obligació moral de la política i la justícia de l’estat espanyol”, han afirmat Marisol Martínez i Joan Mena. Ambdós regidors han anunciat que “EUiA de Sabadell no s’aturarà, com tampoc a nivell nacional, en la seva reivindicació de Justícia. Per tant, fins que no es retiri la querella a Garzón continuarem amb la nostra obligació de manifestar-nos contra la impunitat”. “El primer pas d’aquesta ha estat aconseguir que s’expulsés a la Falange de la causa contra Garzón”, han conclòs els regidors d’EUiA a Sabadell.