NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de maig 11, 2010

Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental rebutja la reducció de professionals dels serveis educatius i el tancament de línies de batxillerat


Joan Mena, responsable d'Educació d'EUiA del Vallès Occidental

· Joan Mena: “Mantenir els recursos d’Educació és una peça fonamental per defensar la cohesió social al territori i per lluitar contra l’exclusió”.

El Departament d’Educació de la Generalitat està estudiant, en els diferents Serveis Territorials en què s’estructura, una reducció dels professionals dels Serveis Educatius que hi treballen, amb l’objectiu de reduir la despesa educativa en un context de retallada pressupostària. Aquesta reducció, segons han denunciat els sindicats docents i les associacions professionals, pot afectar a més de 200 treballadores i treballadors dels Centres de recursos pedagògics (CRP), dels Equips d’assessorament psicopedagògic (EAP) i tècnics de Llengua i cohesió social (LIC). Representa una reducció d’entre el 20% i el 24% del total de professionals d’aquests serveis educatius.

Des d’Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental s’ha volgut mostrar el rebuig total a una retallada de personal educatiu que pugui suposar una pèrdua de la qualitat educativa a Catalunya i un retrocés en les condicions laborals dels professionals de l’àmbit de la educació. En aquest sentit, el responsable comarcal d’Educació, Joan Mena, ha valorat que “mantenir els recursos d’Educació, especialment en una època de crisi, és una peça fonamental per defensar la cohesió social al territori i per lluitar contra l’exclusió social”. A més, Mena també ha volgut manifestar “la nostra preocupació per la continuada presa unilateral de decisions que duu a terme el Departament d’Educació del Conseller Maragall”. “Des dels diferents marcs polítics i de corresponsabilitat amb el Govern de Catalunya, defensarem la revisió de les necessitats de professionals o de les seves funcions en les Taules de planificació o en els Consells Escolars de cada Servei Territorial; evidentment escoltant, prèviament, tant a les administracions locals com als Sindicats d’Educació”, ha conclòs Mena.

En aquest sentit, Esquerra Unida i Alternativa ha volgut mostrar el seu compromís amb el territori i ha anunciat que vetllaran perquè a cap zona del Vallès Occidental, ni a cap centre educatiu de la comarca, es visqui una situació de retallada de professionals o de tancament d’alguna línia de batxillerat.