NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, de maig 22, 2010

ICV-EUiA insta a l’Alcalde a adaptar el pressupost del 2010 a la nova conjuntura econòmica i a fer-ho atenent l’interès general



El grup municipal d'ICV-EUiA considera que les mesures presentades pel Govern de l'Estat, recauran de manera directa en les Comunitats Autònomes, les Administracions Locals i els següents col·lectius:

- 2,5 milions de treballadors de les administracions públiques, els quals tindran una pèrdua de poder adquisitiu, en un sol any, d'entre un 5 i un 8%.

- Més de 6 milions de pensionistes, que tindran una pèrdua de poder adquisitiu d'entre dos i quatre punts, en un col·lectiu ja prou castigat per les baixes pensions.

- Una retallada de la Llei de la Dependència que, des del seu naixement, ha estat mancada de recursos suficients, i que ara es veurà afectada per la eliminació dels efectes retroactius.

- Una retallada, en termes absoluts, de més de 6.000 milions en la inversió pública de l'Estat, en els 2 propers anys, que se suma a la retallada d'enguany, de 5.000 milions d'Euros.

- Insta a les Comunitats Autònomes a reduir i retallar la despesa, per tal de generar un estalvi de 1.200 milions d'euros, als que se li ha de sumar la reducció de 10.000 milions d'euros, que ja vàrem haver d'assumir el gener passat.

Totes aquestes mesures, tindran un efecte directe en la continuïtat i la qualitat de molts dels serveis bàsics, avui prestats per la Generalitat i pels Ajuntaments i, agreujarà la situació de patiment dels sectors més afectats per la crisi.

ICV-EUiA vol deixar constància de la profunda decepció que aquestes mesures representen per al conjunt dels treballadors, que un cop més, acabaran pagant de manera absolutament desproporcionada i injusta, una crisi que ells no han generat.

A títol d'exemple, a l'Ajuntament de Sabadell el 5% de la massa salarial suposaria un estalvi de 2,5 milions d'euros, estalvi que s'aconsegueix amb la reducció salarial dels treballadors municipals. La pregunta immediata és, en que s'invertirà aquest estalvi i, sinó hauria d'haver un estalvi exemplar en altres places que no són ni laborals ni funcionaris, i que elles soles ja suposen més de 2 milions de despesa per l'Ajuntament, o d'altres despeses prescindibles e innecessàries.

Per aquesta raó, ara toca, més que mai, revisar totalment el pressupost municipal i fer els deures que el Govern de Sabadell s'ha negat a fer durant aquest anys. No podem demorar ni un dia més el reajustament del pressupost municipal. Cal prioritzar i blindar l'educació i la formació, els serveis adreçats a les persones, les polítiques socials adreçades als col·lectius més vulnerables i el foment de l'ocupació. I cal prescindir de totes les despeses supèrflues i innecessàries, sempre, però en moments com els actuals es converteix en una qüestió moral, ètica i de responsabilitat.

Per tot això, ICV-EUiA ha registrat, avui mateix, aquesta petició a l'Alcalde:

El nostre Grup Municipal té interès en conèixer, el més aviat possible:

- Com aplicarà el Govern de Sabadell la reducció del 5% de la massa salarial corresponent al pressupost de l'Ajuntament de Sabadell?

- Quin és el Pla d'Austeritat que presentarà el Govern per tal d'adaptar el pressupost del 2010 a l'ajust econòmic que el Govern Zapatero ha plantejat?

Per aquestes raons, demanem a l'Alcalde que el Govern de la ciutat elabori en la major brevetat possible les mesures de reajust del pressupost municipal del 2010, com a conseqüència de la proposta d'ajust econòmic que el Govern de l'Estat ha anunciat.

Instem també a l'Alcalde a que, abans de fer públiques aquestes propostes, es faci un procés de debat, consens i participació de tots el grups municipals, i dels agents socials i econòmics de la ciutat, el qual es ratifiqui amb l'aprovació del Ple Municipal, el més aviat possible.