NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de maig 27, 2010

ICV-EUiA de Sabadell presenta a la ciutat el seu procés de primàries obert


Membres de la coalició durant la presentació a la premsa

La coalició aposta plenament per la democràcia participativa i obre el període de presentació de candidats i configuració del cens d'electors.

ICV-EUiA han presentat aquesta tarda el procés endegat per la coalició per a l'elecció del/la cap de llista a les properes eleccions municipal del 2011. A la roda de premsa convocada a tal efecte, els dirigents de la coalició han volgut manifestar el seu convenciment de que els partits són un instrument al servei de les persones i no pas a l'inrevés, i que en aquest moment resulta imprescindible un acostament mutu entre partits i ciutadans, que passa per què aquests tornin a exigir del seus representants els valors de l’honestedat, l’esforç, el sacrifici i una clara voluntat de servei públic.

Amb aquest convenciment, ICV-EUiA farà un procés de primàries a cap de llista, com a primer pas, que començarà amb la confecció del cens electoral al que es podran afegir tots els ciutadans empadronats a Sabadell que mostrin el seu acord i compromís amb el contingut del manifest “Remuntem Sabadell, és qüestió de confiança”, requisit que permetrà que també puguin presentar-se com a candidat/a, prèvia signatura del compromís ètic, comptant amb l'aval de vint persones que formin part del cens d'electors. La confecció d’aquest cens en farà entre el 27 de maig i el 22 de juny i el període de presentació de candidatures serà entre el 27 de maig i el 18 de juny. La votació es podrà fer per correu i per vot delegat a partir d’aquesta data, i presencialment els dies 28 de juny a la seu d’ICV i 29 a la d’EUiA. La culminació d'aquest primer procés de primàries està previst que tingui lloc el 30 de juny al Casal Pere Quart, amb l'acte de proclamació del/la cap de llista que resulti elegit/da.

Tot el procés comptarà amb el seguiment de la Comissió de Garanties que estarà formada per persones de reconegut prestigi pels seus valors ètics i socials, la composició de la qual serà presentada a la ciutadania en breu.

La coalició ICV-EUiA creu que ha arribat l'hora de remuntar Sabadell i que per aconseguir-ho, qui pretengui ser govern d'aquesta ciutat ha de començar donant exemple de democràcia i de participació real del ciutadà en l'elecció dels seus representants, només així, amb la confiança, la consideració i el respecte mutu, serà possible remuntar Sabadell.