NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, de maig 22, 2010

ICV-EUiA presenta un conjunt de vuit al•legacions al Reglament d’Ús de la Casa Duran per obrir-la a les entitats de la ciutat i no a un ús privatiu


Els regidors Joan Mena i Marisol Martínez, amb la Casa Duran al fons

Joan Mena: “Hem de buscar l’equilibri entre conservar l’únic bé cultural d’interès nacional i l’ús social que les entitats de Sabadell hi puguin fer

ICV-EUiA ha presentat un conjunt de vuit al·legacions al Reglament d’Ús de la Casa Duran que va ser aprovat inicialment al ple d’aquest mes de maig. Segons la coalició roig i verda, la Casa Duran és l’únic edifici de la ciutat catalogat com a bé cultural d’interès nacional i una de les obligacions fonamentals que hem de marcar-nos com a ciutat és la conservació de la Casa. Per aquest motiu, el primer defecte que ha trobat el Grup Municipal al redactat inicial del Reglament d’Ús és la falta d’un informe tècnic que avali, entre d’altres aspectes, el tipus d’activitats que es podrien dur a terme a l’edifici sense malmetre’l, la capacitat màxima que pot suportar la Casa Duran i una previsió de conservació dels elements interns d’aquesta.

En aquest sentit, el regidor de la coalició i portaveu a la Comissió Informativa de la Presidència ha argumentat que “la finca hauria de ser catalogada com a Casa-Museu i no com a centre museístic tal i com contempla el Reglament inicial”. A més, Mena ha assenyalat que “el govern ha interpretat la Casa Duran com a seva i, per tant, ha redactat un document on reglamenta només qui pot organitzar alguna activitat a l’edifici i s’atorguen aquesta potestat únicament i exclusiva al mateix govern. Des del nostre Grup entenem que el que s’ha de reglamentar és QUIN tipus d’activitats són les que es poden realitzar a la Casa, en funció de les seves particularitats tècniques i patrimonials”.

ICV-EUiA defensa que la Casa Duran ha d’estar oberta i ha de donar cabuda a actes que, amb caràcter de ciutat i de petit format, projectin externament la imatge de Sabadell, ja estiguin organitzades per l’Ajuntament o per qualsevol altra entitat de la ciutat. En aquesta línia, “la Casa Duran hauria de ser l’escenari perfecte per a actes de petit format i, per tant, amb una assistència limitada pels estudis tècnics de públic, tals com recepcions a personalitats oficials o de rellevància pública, entrega de premis, promoció de la cultura i del patrimoni, presentacions, etc... independentment de l’entitat o institució que els organitzi” en paraules del regidor Joan Mena.

Per tant, ICV-EUiA espera que el govern municipal accepti les esmenes proposades per la coalició perquè, sense cap mena de dubte, seran beneficioses per a la Casa Duran, per a l’Ajuntament de Sabadell, pel teixit associatiu de la ciutat i pel conjunt de la ciutadania, perquè es farà una difusió col·lectiva i corresponsable del patrimoni de Sabadell.