NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de març 30, 2007

ICV-EUiA considera que Can Rull necessita una dignificació real


Juan M. Mena, Carme Garcia i Juan Hurtado

La coalició Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) està repassant la situació dels barris de la ciutat i analitzant la feina realitzada pel partit dels socialistes durant aquest mandat. Després de visitar la Plana del Pintor i Torre-romeu, els ecosocialistes han presentat les seves propostes per Can Rull. Els ecosocialistes asseguren que el barri està "molt deixat" i que hi falten grans inversions en matèria d'habitatge, mobilitat, atenció social, participació ciutadana, salut, esports, seguretat i urbanisme.

La cap de llista d'ICV-EUiA, Carme Garcia, ha explicat que aquestes visites han estat acompanyades pels veïns de cada barri i ha assegurat que hi ha zones on hi falta "molta inversió municipal", cosa que "només passejant es veu". Segons Garcia: "Prometem que els barris tornaran a tenir un impuls real de dignificació, que és el que li cal a Can Rull".

És per això que en matèria d'habitatge els ecosocialistes proposen la creació d'una promoció d'habitatge social, una bossa de pisos buits a nivell municipal per poder ser llogats per joves o persones amb pocs recursos i una campanya d'instal·lació d'ascensors. En mobilitat volen retirar tots els pals de la llum que dificulten la mobilitat als veïns i la crear línies d'autobús que no passin pel centre de Sabadell i vagin directament a serveis com l'ambulatori de Sant Fèlix o l'Hospital de Terrassa.

A més, també aposten per la millora de l'atenció social, la reforma dels espais públics del barri, una major implicació de l'administració local per portar més escoles bressol, la millora i acondicionament dels equipaments esportius o la construcció d'un aparcament subterrani. En quant a la seguretat, els roig-i-verds han dit que treballaran per aconseguir una policia de proximitat fixa i coneguda per tots els veïns. (notícia publicada al portal www.radiosabadell.fm)