NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de març 14, 2007

ICV-EUiA demana la dignificació del Mercat Setmanal dels diumenges


Mercat Setmanal


La coalició de ICV-EUiA vol manifestar la preocupació per la situació i les condicions del mercadillo dels diumenges de Sabadell.

A Sabadell, els diumenges treballen aproximadament 230 paradistes els quals conjuntament amb els paradistes de Sant Quirze del Vallés sumen un total de 400 paradistes, que ofereixen tot tipus de productes a més de 13000 persones de la Comarca que visiten el mercat.

Valorem molt positivament l’activitat paradista del mercadillo, i posem de manifest que la mateixa cobreix per una part una demanda que diumenge a diumenge es pot comprovar i per una altra part és una activitat econòmica i laboral que genera riquesa, llocs de treball i vida a la nostra Ciutat.

Per aquesta raó, denunciem la situació en la que es troba el mercadillo dels diumenges:

1. Amb una existència de més de 10 anys, encara no s’ha portat a terme un Pla d’acondicionament, de dignificació del mercat, de comunicació i accessos, de seguretat, i de salut pública.
2. En un espai en el que es poden concentrar milers de persones a la mateixa hora, hi ha una mancança total de serveis sanitaris (WC, aigua potable, etc) i de serveis d’emergència i/o urgència en cas de necessitat.
3. Els accessos no estan ben solucionats, i s’han agravat en les darreres setmanes en les que l’Ajuntament va decidir tallar alguns dels carrers laterals que desemboquen en el mercat.

Denunciem aquesta situació, i proposem al govern que ACTUI amb la màxima urgència per solucionar les mancances plantejades. Proposem que de manera extraordinària, i temporalment, s’adeqüin uns serveis sanitaris en diferents punts del mercat, així com es doti de fonts publiques també en diversos espais del mateix.

Posem de manifest, que l’Ajuntament ha de fer-se càrrec de les condicions en que una activitat de pública concurrència ha de desenvolupar-se, i ha d’assumir els drets i els deures que aquesta suposa. Els paradistes assumeixen els deures amb l’abonament de la seva corresponent taxa municipal, i l’Ajuntament ha de correspondre amb els deures de seguretat, serveis sanitaris i accessos en condicions.