NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, d’abril 12, 2007

Marisol Martínez denuncia que l'Ajuntament només escolta les entitats afins, com passa a La Plana del Pintor


Marisol Martínez, coordinadora d'EUiA

Iniciativa Verds-Esquerra Unida (ICV-EUiA) ha anunciat que un dels seus eixos del programa electoral per les properes eleccions de maig serà l'increment de la inversió destinada als barris, especialment als més degradats. Els dirigents ecosocialistes consideren que l'equip de govern del PSC ha deixat de banda moltes zones de la ciutat apostant per una política "d'aparador" enlloc d'abordar "les veritables mancances que pateixen els ciutadans". En aquest sentit, la cap de llista dels roig-i-verds, Carme Garcia, ha dit que ICV-EUiA no s'identifica amb la política d'esquerres dels socialistes que "només mostra allò que més l'interessa per quedar bé". "Es dóna una imatge per explotar al seu favor, però sense importar gaire qui hi ha darrera l'aparador. D'aquesta manera s'esquerda encara més la cohesió de la ciutat", ha afegit. Garcia ha fet aquestes declaracions durant la valoració de la situació que viu La Plana del Pintor.

Aquesta tarda l'alcaldable ecosocialista, la coordinadora d'Esquerra Unida, Marisol Martínez i el responsable de l'Associació de Veïns de La Plana, Emilio Robles, han denunciat que aquest és un barri "oblidat per l'executiu local". El president de l'entitat ha assegurat que en vuit anys, el govern del PSC "només ha arranjat un parell de places i dos carrers". Robles també ha afirmat que l'executiu local "els margina" i no els escolta quan reclamen un casal de la gent gran o una llar d'infants municipal i pel que fa a la resta dels vials "només han posat quatre pegats". També ha dit que han estat els veïns "els que han aconseguit que FECSA comenci a retirar els pals de la llum". Per Garcia, "aquest és un exemple del que passa a molts altres barris, especialment els més perifèrics".

A partir d'aquesta valoració, els responsables de la coalició consideren que tots els barris de Sabadell han de disposar d'un mínim de serveis públics. En el cas de la Plana del Pintor, els seus compromisos inclouen el casal d'avis, l'escola bressol i la possibilitat d'habilitar equipaments esportius. En l'àmbit de la salut i la higiene ICV-EUiA ha remarcat "la deixadesa" de l'Ajuntament en la neteja de carrers, places i zones verdes, i en seguretat han proposat sistemes de reducció de la velocitat en alguns carrers que s'han convertit en "autèntiques vies ràpides". Per això, també treballaran per garantir una policia de proximitat als barris.

D'altra banda, els dirigents ecosocialistes també aposten per un altre model de participació ciutadana que compti "amb la implicació dels veïns en la construcció dels projectes del barri". Marisol Martínez considera que l'equip de govern només escolta " les persones i entitats afins, una manera de fer que cal canviar perquè les reclamacions del president de l'associació de La Plana reflecteix la manera de pensar de moltes entitats veïnals". En aquesta línia, Robles ha denunciat que l'executiu local només fa cas "a les demandes de la gent del seu partit i en canvi en vuit anys només ha arranjat un centenar de metres quadrats del local de l'Associació de Veïns". (Notícia publicada a www.radiosabadell.fm)

2 Comments:

  • At 12:19 p. m., Blogger Maria said…

    Ja ja ja ¿ Pero es que Carmen García sabe donde esta la Planada del Pintor? Creo que se ha enterado que existe ahora para las elecciones.Esa Srª vive en Sant Quirze,los barrios de Sabadell solo los ha visto en el mapa.

     
  • At 10:40 p. m., Anonymous Anònim said…

    Apovecho este comentario para animar nos a investigar sobre las capacidades y compromiso con Sabadell de nuestros alcaldables, es una manera de opinar con conocimiento de causa.Aunque el comentario de Maria me da que pensar que es lo mismo que otros hacen con el señor Bustos y que por otro lado es tan despreciable cuando lo tachan de que no es uno de ``Los nuestros´´

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home